Metal Gear Solid: Peace Walker

(2012, testattu Xbox 360 -versio)

Metal Gear Solid: Peace Walker on pari vuotta sitten Sonyn PSP-konsolille julkaistu suora jatko-osa Metal Gear Solid 3:lle. Toisin kuin HD-kokoelman MGS2 ja MGS3, on Peace Walker HD julkaistu myös itsenäisenä pelinä.

Peace Walkerin tarina sijoittuu kymmenen vuotta MGS3:n tapahtumien jälkeen ja päähenkilönä pyörii Yhdysvallat taakseen jättänyt Big Boss (David Hayter). Legendaarinen sotilas on perustanut itsenäisen sotilasliiton Militaries Sans Frontieres, joka toimii palkkasotilasmaisesti ympäri maailmaa. Big Bossin kuolleelta komentajalta saatu ääniviesti vie miehen Väli-Amerikkaan, josta paljastuu CIA:n salainen projekti: ensimmäinen kävelevä ydinohjusalusta.

Kannettavalle konsolille suunniteltu rakenne paistaa läpi juonivetoisestakin pelistä. Tarinan chapterit on jaettu useampiin, tolkuttoman lyhyisiin tehtäviin, joiden välissä pääsee varustautumaan aina uudelleen. MGS3:n selviytymispainotteinen pelaaminen on vaihtunut toiminnallisempaan, minkä vuoksi Peace Walker muistuttaakin enemmän samana vuonna PS3:lle julkaistua Metal Gear Solid 4:ää.

Tehtävien välissä pelaaja pääsee (tai on pakotettu) organisoimaan Outer Heavenin keskusta, jonka tietävimmät muistanevat MSX:n alkuperäisestä Metal Gear -pelistä (1987). Näpräämistä ja pikkupuuhaa riittää, mutta pelikokemus on fragmentaarinen ja epätasainen. Monet pelin tehtävistä ovat aivan liian helpoja, kun taas liian monet boss-taistelut käyvät nopeasti tylsiksi. Juoni on pelin alkupuolella sangen köykäinen, mutta loppua kohti välivideot käyvät paikoin turhankin pitkiksi.

Välivideot onkin Peace Walkerissa hoidettu erikoisesti interaktiivisina sarjakuvina – varmaankin PSP:n rajallisesta suoritustehosta johtuen. Tarina on silti hyvä ja sarjakuvaruudut parhaimmillaan kauniita. Reaktiopelaaminen on joissakin videoissa ärsyttävän tarkkaa, eikä se tuo oikein mitään lisää pelikokemukseen. Varsinaista peliä seuraava viimeinen Chapter on juonellisesti aika tyhjänpäiväinen, mutta onhan siinä lisää pelattavaa.

HD-käännös on kuitenkin niin hyvä kuin toivoa saattaa, eikä ainakaan Xbox-versiosta löydy juuri nokankoputtamista. Lisäpeluuarvoa haetaan tehtävistä saatavia arvosanoja hinkkaamalla, mutta etenkin lisätehtävien kohdalla tämä ei oikein jaksa kiinnostaa. Kaikkia achievementeja himoitseville riittää kyllä nyhjäämistä Xbox-livessä toimivat Versus ja Co-op-moodit olisivat iso plussa, mutta ainakin toistaiseksi peliseuran löytäminen on työn ja tuskan takana.

Lyhyesti sanottuna Metal Gear Solid: Peace Walker on kiinnostava lisäys MGS-kaanoniin, mutta pelinä se on liian lyhyt ja arcade-henkinen.

Kriitikot ovat ehtineet moittia HD-Collectionin pelivalintoja, eikä kolmen pelin setti täydellinen olekaan. Olisi ollut hauska pelata Nintendon CameCubelle julkaistu Metal Gear Solid: Twin Snakes (uusintaversio ensimmäisestä MGS-pelistä), sekä tietysti PS3:n yksinoikeuspeli MGS4, mutta kaikkea ei voi saada. Joka tapauksessa HD-Collection on eriyvä uudelleenjulkaisu, jossa riittää pelattavaa etenkin sarjaan tutustumattomille.

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes | Obskuuri.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s