Cheap Thrills

Mistä hinnasta olisit valmis kärsimään kuin Pat Healyn esittämä epäonninen perheenisä? (Kuva: HIFF)

Mistä hinnasta olisit valmis kärsimään kuin Pat Healyn esittämä epäonninen perheenisä? (Kuva: HIFF)

(USA, 2013)

Sarja: R&A 2013.

E. L. Katzin esikoisohjaus tasapainoilee herkullisesti komedian, trillerin ja seliytymiskauhun välillä, eikä katsojan huomio pääse herkeämään hetkeksikään.

Cheap Thrills on kaikin puolin onnistunut elokuva. Se on hauska, verinen, jännittävä ja vielä kerran hauska – vaikka huumori onkin niin sysimustaa, että heikompia varmasti hirvittää.

Pat Healyn esittämää perheellistä Craig Danielsia uhkaa häätö ja sitten autokorjaajan pestistäkin tulee kenkää. Turtuneena mies suuntaa kotona odottavan vaimon ja sylivauvan sijaan kapakkaan, jossa hän törmää vanhaan ystäväänsä Vinceen (Ethan Embry). Paikalla ovat kuitenkin myös tolkuttoman varakas Colin (The Officen jenkkiversiosta tuttu David Koechner) ja tämän nuori vaimo, jonka roolissa nähään The Innkeepersissä (2011) sangen erilaisella roolilla vakuuttanut Sara Paxton.

Tarina lähtee liikkeelle kun rikas pariskunta huomaa nousuhumalaisten ja persaukisten kaverusten olevan valmiita mihin tahansa yllytykseen, jos siitä irtoaa hieman hintaa. Alkaa pikku hiljaa eskaloituva leikki, jossa Vince ja Craig yrittävät peitota toisensa alati vaarallisemmiksi muuttuvissa haasteissa.

Cheap Thrills ei turhia haahuile, vaan Katz luottaa yksinkertaiseen ja toimivaan ideaan. David Chrichirillon ja Trent Haagan käsikirjoitus toimii kuin höyryjuna, ja katsojalle jää hädin tuskin aikaa hengittää naurunremahdusten ja järkytysten välissä. Roolitus on sekin mennyt nappiin, eikä elokuva kaipaa keskusnelikolle mitään tukea.

Cheap Thrills on ärhäkkä pikku elokuva, joka ei nouse elämää suuremmaksi, muttei sitä tavoittelekaan. Se on kyllin raju ja realistinen ollakseen aidosti karmea, mutta samalla tarpeeksi absurdi pysyäkseen huvittavana. Ohimennen elokuva haastaa myös kysymään itseltään: Mistä rahasummasta olisin valmis tekemään vastaavaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s