Lyhyesti: Sightseers

Sightseers Poster NZ.indd(Iso-Britannia, 2012)

Ben Wheatleyn kolmas pitkä ohjaustyö ei ole yhtä kunnianhimoista anarkiaa kuin myöhemmin valmistunut A Field in England (2013), muttei myöskään kompastele viime metreillä, kuten vuoden 2011 Kill List. Monesta tv-sarjasta tuttu Alice Lowe ja vähemmän tunnettu Steve Oram esittävät omilla tavoillaan omituista pariskuntaa, jonka matkailuautoloma saa kieroutuneita ja hurmeisia piirteitä.

Sightseers on tarinastaan huolimatta pikemminkin pirullinen indie-draama kuin trilleri, vaikka väkivaltaa ja keskeinen mysteeri siitä löytyykin. Lowen skitsofreeninen roolisuoritus pelaa hienosti Oramin sosiopaattisen hahmon kanssa, ja heistä molemmista muodostuu samanaikaisesti sekä luotaantyöntäviä että kiehtovia hahmoja. Mitään elämää suurempaa kokemusta elokuva ei tarjoa, mutta se on joka tapauksessa omaperäinen retki ihmismielen pimeille sivukujille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s