R&A ’11: The Unjust

The Unjust
(Bu-dang-geo-rae, Etelä-Korea 2010)

Ryoo Seung-wanin trilleri The Unjust kertoo poliisin ja syyttäjän välisistä juonitteluista. Poliisivoimien luottoetsivä Choi (Hwang Jeong-min) ylennetään sarjamurhaajaa jäljittävän iskuryhmän johtoon. Koska vaikuttaa kuitenkin siltä, että oikea syyllinen on jo löydetty ja kuollut pidätyksen yhteydessä, Choi päätyy pestaamaan entisen rikollisen Jangin (Yoo Hae-jin) syyllisen rooliin.

Elokuvan keskeisin jännite muodostuu Choin ja yleisen syyttäjän (Ryoo Seung-beom) välille. Samanlaista suhdetta haetaan usein rikollisen ja tätä jahtaavan etsivän välille, kuten vaikkapa Public Enemiesissä (2009). Keskeiset näyttelijät antavat uskottavat roolisuoritukset, joissa ei ole moittimista.

The Unjustin suurin ongelma on monimutkainen juoni, jonka seuraaminen etenkin ensimmäisen tunnin aikana tuottaa haasteita. Sivuhenkilöihin kiinnitetään todella vähän huomiota, mutta juonen kannalta heidät tulisi kuitenkin tuntea. Tarina selkenee loppupuolella kun Choin laista piittaamaton individualismi kilpistyy väkivallaksi.

Näyttelijänä tunnetun Ryoo Seung-wanin elokuva on sekava, mutta enimmäkseen viihdyttävä jännäri. Monien korealaisten elokuvien tapaan se esittää valtion hallintojärjestelmän läpeensä korruptoituneena koneistona, jossa pätevät aivan omat lainalaisuutensa. The Unjust ei lopulta ole mitään ihmeellistä, muttei läpeensä huonoakaan. Lopun väkivalta on uskottavaa, niin kuin realistisessa elokuvassa kuuluukin.

2 comments

  1. Päivitysilmoitus: Anti Gas Skin | Obskuuri.net
  2. Päivitysilmoitus: The Berlin File | Obskuuri.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s