Lyhyesti: Miami

Miami(Suomi, 2017)

Zaida Bergrothin Miami on draamaelokuvan ja trillerin yhdistelmä, jonka puhti sakkaa toisella puoliskolla.

Ensi-ilta 4.8.2017.

Miamin tapahtumat käynnistyvät kun siskokset Anna (Sonja Kuittinen) ja Angela (Krista Kosonen) kohtaavat vuosien jälkeen. Isänsä kuoleman jälkeen pikkupaikkakunnalle jumahtanut Anna lyöttäytyy show-tanssijana kiertävän siskonsa seuraan ja pian he ovat jo yhdessä lavalla, keräämässä rahaa maksaakseen takaisin Angelan velat rikollispomo Mertsille (Kristian Smeds). Kun siskoksille tarjoutuu mahdollisuus kiristää muutama tonni paikallispoliitikolta, alkaa tapahtumien kierre, joka ajaa heidät äärimmäisiin tekoihin.

Skavabölen pojat (2009) ja Hyvä poika (2011) -elokuvista tunnettu Zaida Bergroth on ohjannut pätevän draaman, joka tasapainottelee trillerin rajamailla. Elokuvan rytmi pysyy alkupuolella erinomaisesti hanskassa, mutta jälkimmäisellä puoliskolla tulee harmittavia suvantoja juuri kun rikosjuoni alkaa syvetä. Bergrothin ja Jan Forsströmin yhdessä kirjoittama käsikirjoitus maalailee taitavasti suuria juonikuvioita taustalle ilman, että ne veisivät huomiota tarinan keskiössä olevalta sisarussuhteelta. Lopulta Miami kuitenkin hyötyisi siitä, että se pysyttelisi vahvemmin joko trillerin tai ihmissuhdedraaman tyyilajissa.

Lopputulos on kiinnostava, mutta hieman keskinkertainen elokuva, vaikka näyttelijätyöstä tai ohjauksesta ei suuria moitteita löydykään. Klubipoppia inhoaville myös elokuvan soundtrack voi osoittautua koettelemukseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s