Lyhyesti: War Dogs

Wardogs(Yhdysvallat, 2016)

War Dogs on viihdyttävä draamakomedia, joka osoittaa, että joskus todellisuus on satiiria älyttömämpää.

Ensi-ilta 19.8.2016.

The Hangover -trilogiasta (2009-2013) tunnettu  Todd Phillips kokeilee siipiään draamallisemman elokuvan saralla War Dogsissa, joka sekoittelee rikos- ja sotaelokuvien tyylilajeja siinä missä draamaa ja komediaakin. Tositapahtumiin perustuvassa tarinassa alle kolmekymppiset pössyttelijät Efraim Diveroli (Jonah Hill) ja David Packouz (Miles Teller) ryhtyvät rahastamaan sodalla toimittamalla aseita Yhdysvaltain armeijalle Irakiin.

Vaikka tarinaa on ilmeisesti vahvasti fiktionalisoitu, maalaa se kylmäävän kuvan sotateollisuuden pyörittämästä maailmasta, jonka kulisseissa ei moraalille ole sijaa. Phillipsin tyyli on kuitenkin kevyt ja viihdyttävä, ja elokuva vie helposti mennessään Tellerin ja Hillin loistavan kemian varassa. Erityisesti Jonah Hillin roolisuoritus on hykerryttävä, enkä ihmettelisi, vaikka Superbadista (2007) julkisuuteen ponnahtanut näyttelijä nappaisi sillä palkintoehdokkuuksiakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s