Lyhyesti: Welcome to Norway!

Welcome to Norway(Norja, 2016)

Norjalainen draamakomedia vastaanottokeskuksen avaavasta juntista käsittelee tärkeää aihetta, mutta voisi olla paljon hauskempi.

Sarja: Espoo Ciné.

Rune Denstad Langlon ohjaama ja käsikirjoittama Welcome to Norway! on elokuva Norjan maaseudulla asuvasta Primusista (Anders Baasmo Christiansen), joka yrittää pelastaa taloutensa muuttamalla epäonnistuneen hotellinsa pakolaisten vastaanottokeskukseksi. 50 pakolaista saadaankin rahdattua pohjoisen lakeuksille, mutta ahdasmielisen kaverin keskus ei noin vain saakaan valtion hyväksyntää. Primusilla on lopulta kaksi viikkoa aikaa saada homma toimimaan ja järjestää pakolaisille kelvolliset elinolot.

Elokuvan lähtökohdissa on terävän mustan komedian ainekset, mutta lopputulos päätyy enemmän draamalliseksi kuin hauskaksi. Huumoria voisi olla enemmän ja se voisi olla kärkevämpää, sillä nyt vain muutama vitsi onnistuu todella tökkimään pakolaiskriisin ja kulttuurien törmäämisen kipukohtia. Samalla useampia pakolaisia olisi voitu nostaa keskeiseen rooliin hahmoina, sillä viidestäkymmenestä pakolaisesta vain kolme tulee katsojalle tutuksi. Lopputulos on ajankohtaista aihetta ruotiva draamakomedia, joka ei saa hyvästä ideastaan aikaan parasta mahdollista lopputulosta, mutta viihdyttää kestonsa ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s