R&A ’12: Grabbers

(Irlanti / Iso-Britannia, 2011)

Aloitteleva ohjaaja Jon Wright viihdyttää perinnetietoisella kauhukomedialla Grabbers, joka ei ota itseään turhan vakavasti.

Grabbers sijoittuu Irlannin rannikon pienelle saarelle, jonne putoaa alkukohtauksessa meteoriitti. Siitä alkavat oudot katoamiset ja rannalle ajautuu raadeltuja hylkeitä. Jokin vedessä viihtyvä mörkki on pesiytynyt saaren läheisyyteen, mutta sen kummempaa taustakertomusta ei yleisölle tarjota, eikä sitä kyllä kaivatakaan.

Wright ja käsikirjoittaja Kevin Lehane luottavat kauhukomediagenren vahvuuksiin, eivätkä yritäkään tehdä tästä mitään kovin vakavaa. Päähenkilö on alkoholisoitunut poliisi Ciarán (Richard Coyle), joka saa hiljaiselle saarelle työparikseen yli-innokkaan Lisan (Ruth Bradley). Parivaljakko alkaa ensikankeuden jälkeen pitää toisistaan, ja kaikki voivat arvata miten tämä päättyy.

Kun mörkit sitten näyttäytyvät, selvittää meribiologi Adam (Russell Tovey) puolivahingossa, että nämä yrmyt ovat kuolettavan allergisia alkoholille. Siitä alkaa irvailu Irlannin viinanhuuruisen kulttuurin kustannuksella, samalla kun Ciarán yrittää päästä kuiville.

Saattaa kuulostaa aika puhkipureskellulta, mutta Grabbers on pirun viihdyttävä ja hauska. Vitsit toimivat, näyttelijät ovat passeleita, eivätkä erikoistehosteetkaan huonoja ole. Merimörmöt ovat itseasiassa ihan kiitettävästi suunniteltuja. Suoria viittauksia tehdään ainakin Gremlinsiin (1984) ja Night of the Living Dead (1968) tulee telkkaristakin.

Grabbers on oikein suositeltava viihdepläjäys hirviöiden ja brittikomedian ystäville, vaikkei sitä kovin omaperäiseksi voikaan luonnehtia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s