Assassins Creed: Revelations (Moninpeli)

Assassins Creed: Revelations (Multiplayer)
(2011, arvosteltu Xbox 360 -versio)

Ikään kuin Assassins Creed: Revelationsin (2011) mahtava yksinpeli ei olisi tarpeeksi, on pelaajia siunattu myös poikkeuksellisen hienolla moninpelillä. Arvostelin peruspelin jo aiemmin, mutta nyt tarkastelussa siis uusi Multiplayer.

Moninpeli tuli Assassins Creed -pelisarjaan Assassins Creed: Brotherhoodin (2010) myötä. Huomaamattomuuteen ja yksinäiseen hiiviskelyyn panostavan pelin siirtyminen moninpeliksi ei kuulostanut kivuttomalta, mutta onnistui yllättävän hyvin. Brotherhoodin moninpeli eroaakin tavanomaisista toimintapeleistä siinä, että tavoitteena on välttää suoraa yhteenottoa, olipa tarkoitus sitten selviytyä tai suorittaa salamurha. Kärsivällistä pelitapaa palkitaan pisteillä ja arvosanoilla.

Assassins Creed kuuluu niihin harvoihin peleihin, joissa kilpailumuotoinen moninpeli on jollakin tapaa perusteltu varsinaisen pelin tarinassa. Bioshock 2 (2007) oli jo tällainen, mutta AC onnistuu vielä jokseenkin paremmin. Pelaaja laitetaan pelimaailman pahisten, eli Temppeliritarien, puolelle kouluttautumaan taistelussa assassiineja vastaan.

Revelationsin moninpeli on peruskaavaltaan samanlainen kuin Brotherhoodin, mutta uudistukset ovat merkittäviä. Ensinnäkin Brotherhoodin moninpelin ajoittainen jähmeys ja raivostuttavat bugit tuntuvat kadonneen. Ja mikä tärkeintä, pelaajaa motivoidaan yhä useammilla pelimoodeilla, ansaittavilla arvonimillä, modifikoitavilla hahmoilla, pelaajaprofiililla ja sen sellaisella. Moninpelissä on myös kattava opetusmoodi, jonka avulla kokemattomammat pelaajat pääsevät helposti kärryille.

Brotherhoodista tutut pelitavat Wanted, Escort ja Manhunt ovat ennallaan. Tuttuun tapaan pelaaja nousee pisteidensä mukaisesti tasoja, joista jokainen avaa uusia kykyjä ja ominaisuuksia. Introvideossa luvataan korkeimman tason saavuttaville myös paljastuksia Temppeliritareiden todellisesta luonteesta.

Uusista moodeista Deathmatch tarjoaa hektisemmän pelikokemuksen pienellä areenalla, mutta tästä karsittu Simple Deathmatch, jossa pelaajat eivät voi käyttää hahmojensa kykyjä, on jo liian monotoninen. Assassinate-moodi taas on hyvä idea, mutta käytännössä pelaajien tunnistaminen vailla mitään apua kaupungin vilinästä osoittautuu turhan hankalaksi. Kenties kiinnostavin uusista pelitavoista on Corrupted, jossa suurin osa pelaajista piilottelee ”korruptoiduilta”, kunnes he tulevat kiinnijäämisen myötä itse korruptoiduiksi ja niin edelleen. Sekä metsästäjänä että metsästettynä pelaaminen on hauskaa ja haastavaa.

Revelationsin moninpeli on helposti lähestyttävää ja mainiota viihdettä. Edes moninpelin achievementit eivät ole liian vaikeita saavutettaviksi, toisin kuin Brotherhoodissa. Se tarjoaa intensiivisiä kamppailuja pelaajille, jotka etsivät vaihtelua räiskintäpeleihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s