Freezepop – Future Future Future Perfect

Future Future Future Perfect
(2007, arvosteltu European Edition 2008)

Elektro- tai synthpoppia tykittävä Freezepop on mainiota kuunneltavaa. Osuvasti nimetty Future Future Future Perfect on yhtyeen kolmas levy, joka jäi viimeiseksi ennen kokoonpanon muuttumista 2009. Albumin Euroopan painoksessa on kaksi ylimääräistä raitaa, sekä pidennetty remix ”Afterparty”-kappaleesta.

Freezepop on tullut maailmalla tunnetuksi Rock Band ja Guitar Hero -pelien kautta. Se ei olekaan mikään ihme, sillä yhtyeessä nimellä The Duke of Pannekoeken esiintynyt entinen jäsen Kasson Crooker on musiikkipelien taustayrityksen Elektro Harmonixin tuottaja. Future Future Future Perfect -albumin kappaleista ”Brainpower” ja ”Less Talk More Rokk” on julkaistu pelattaviksi Rock Bandille. Biisien soundimaailmaa on kuitenkin hieman muokattu, sillä kitaraa ei alkuperäisiltä albumiraidoilta löydä vaikka etsisi. Se on tavallaan harmikin, sillä kappaleet kuulostivat peleissä mainioilta.

”Less Talk More Rokk” on ilman kitarasoundiakin aivan tolkuttoman hyvä aloitus, jonka monimutkainen sävelkuvio muistuttaa 1970-luvun progekikkailua. Solisti Liz Enthusiasm laulaa monissa kappaleissa juhlista ja rakkaudesta, mutta toinen raita ”Pop Music Is Not a Crime” toimii yksinkertaisen lyyrisen maailman perusteluna. Mikäs siinä, sillä Lizillä on kirjoittaminen vahvasti hallussa.

Another song about dancing
What is it that you want from me?
If i wrote a song about more serious things
Would you take me seriously?

”Pop Music Is Not a Crime”, san. Liz Enthusiasm

Monissa kappaleissa on kekseliäitäkin ideoita, kuten ajatuskuplalle osoitetussa kappaleessa ”Thought Balloon”. Albumi ei tuhlaa hirveästi aikaa instrumentaaliosuuksiin, yhtye on selvästi tietoinen vahvuuksistaan. Synamelodiat ovat tosin parhaimmillaan ovelia kuin ”Ninja of Love” -kappaleen vaaniva rakastaja.

Eurooppa-versiolle lisätty ”Get Drunk With Milk” jää hiukan väliinputoajaksi, mutta varsinainen lopetusraita ”Afterparty” ansaitsee kasvatetun pituutensa. Biisi leijuu pitkään jatkotunnelmissa ennen kuin puheenomainen sanoitus edes alkaa ja itse tarina on hauskasti kerrottu.

blinked his eyes in disbelief
the bedhead was really gone
someone at the party was a thief
that was a shitty thing to do
don’t drink someone’s elses beer
and then swipe their belongings too
i wrote a song about stealing bikes
you know it’s not entirely true
theft’s a lot less awesome
when it’s happening to you

”Afterparty”, san. Liz Enthusiasm

Future future future perfect on asiallista elektropoppia, jossa ei turhaan hissutella. Freezepopin teesin voi tiivistää levynkannesta löytyvään lauseeseen: ”No real instruments were used in the making of this record.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s