Magicians

The Magicians
(Iso-Britannia, 2007)

Mainiosta Peep Show (2003-2010) -sarjasta tuttu koomikkopari David Mitchell ja Robert Webb hauskuttavat valkokankaalla 2007 ilmestyneessä brittikomediassa Magicians. Maneeriset näyttelijät esittävät jälleen omantyyppisiään hahmoja, mutteivät tällä kertaa toimi itse käsikirjoittajina. TV-ohjaaja Andrew O’Connorin ohjaaman elokuvan ovat kirjoittaneet Jesse Armstrong ja Sam Bain, mutta tarinan takana on peräti kuusi tekijää, joukossaan Dead Set (2008) -tähti Andy Nyman.

Lähtökohdat ovat toimivat: Mitchell ja Webb esittävät taikuriparia Harry & Karl, joiden yhteinen ura kuitenkin katkeaa tragediaan. Harryn vaimo pettää miestään Karlin kanssa ja seuraavassa ohjelmanumerossa Harry tulee katkaisseeksi vaimonsa kaulan giljotiinilla. Kaksikon välit katkeavat, mutta neljä vuotta myöhemmin Harry pyytää Karlia osallistumaan kanssaan International Magic Shield -kilpailuun. Duo päätyy kuitenkin vastakkain turnaukseen, eikä kaikki mene aivan odotetusti.

Mitchell ja Webb ovat saaneet mitä parhaat sivunäyttelijät. Spaced-sarjasta (1999-2001) tuttu Jessica Stevenson on osuva valinta Harryn uudeksi avustajaksi, johon taikurin suhde ei kuitenkaan ole aivan platoninen. TV-näyttelijä Darren Boyd on myös mainio Karlin uutena managerina, jolla on aivan omat käsityksensä heidän liikesuhteestaan.

Tarinarungon ympärillä on paljon pientä komediaa, joka onkin sitä kaikkein toimivinta. Kokonaisuus tuntuu kuitenkin väkinäiseltä ja monien erillisten ideoiden summalta. Mitchell ja Webb ovat toki hyviä, mutta Magicians ei tavoita sellaista terävää sosiaalista satiiria kuin Peep Show, eikä edes samaa seinähulluutta kuin kaksikon sketsisarja That Mitchell and Webb Look (2006-2010). Romanttinen sivujuoni Stevensonin ja Mitchellin hahmojen välillä tuntuu pakotetulta, ja teokselta puutuu muutenkin elokuvallinen toteutus. Se on kertaalleen melko viihdyttävää katsottavaa, muttei tarjoa mitään muistettavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s