Skiptrace

Skiptrace(Hongkong, Kiina, Yhdysvallat, 2016)

Renny Harlinin toimintakomediasta ei synny viihdyttävää elokuvaa, vaikka kaikki ainekset ovat kasassa.

Ensi-ilta 2.9.2016.

Renny Harlinin Skiptrace alkaa lupaavasti, mutta lässähtää alle puolessa tunnissa kuin pannukakku. Honkongilainen etsivä Bennie (Jackie Chan) yrittää jäljittää toverinsa tappanutta Hongkongin alamaailman pääjehua samalla, kun amerikkalainen uhkapeluri Connor (Johnny Knoxville) sotkeutuu tahtomattaan juttuun. Pian kaksikko yrittää selviytyä Venäjältä Siperian halki takaisin Hongkongiin todisteiden kera.

Skiptrace ei ota toimiakseen, vaikka resepti hyvä, ja pääsyy tähän on se, että vitsit eivät ole hauskoja. Suoraviivaisen tarinan ja kliseiset henkilöhahmot antaa anteeksi, jos lopputulos viihdyttää, mutta Skiptracen jälkeensä jättämässä hiljaisuudessa niihin alkaa kiinnittää huomiota. Chanin ja Knoxvillen välillä ei myöskään tunnu juuri mitään kemiaa, mikä on epätodennäköisestä parivaljakosta kertovan elokuvan elinehto.

Tarinan logiikka jää usein hieman piiloon ja juttua kuljetetaan irrallisesta tilanteesta toiseen. Monista kohtauksista syntyy myös vaikutelma, että niistä on leikattu paljon pois: Uutta tilannetta ei esitellä, vaan hahmot ovat siinä jo.

Kun soppaan lisätään vielä halvannäköisiä digitehosteita ja kyllästyneeltä vaikuttava Jackie Chan, ei lopputuloksesta ole hirveästi hyvää sanottavaa. Minkäänlaista draivia ei elokuvasta löydy, mikä on sääli, sillä paremmalla toteutuksella, trimmatulla käsikirjoituksella ja toisilla näyttelijöillä tästä olisi saanut kelvollisen roadmovien.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s