Lyhyesti: The Ones Below

Ones Below(Iso-Britannia, 2015)

Laura Birnin tähdittämä psykologinen trilleri kompastuu ennalta-arvattavaan juoneen ja pitkäveteisyyteen.

Sarja: Espoo Ciné.

Ensi-ilta 2.9.2016.

David Farrin käsikirjoittama ja ohjaama The Ones Below on kyllästyttävyyteen asti tavanomainen psykologinen trilleri, jota edes mukiinmenevät näyttelijäsuoritukset eivät pysty pelastamaan. Tarinassa lasta odottava pariskunta (Clémence Poésy ja Stephen Campbell Moore) saavat alakertaan uudet naapurit (Laura Birn ja David Morrissey), mutta yhteisellä illallisella sattuva onnettomuus synnyttää konfliktin, jonka jälkipyykin kanssa elokuva pelaa tuttua ”onko kaikki totta vai kuvitelmaa?” -leikkiä. Suomalaisia epäilemättä kiinnostava Laura Birnin rooli on elokuvan ainoa persoonallisempi elementti ja Birn tekeekin käsikirjoitukseen nähden hyvää työtä.

The Ones Below ei onnistu yllättämään kertaakaan ja kaikki on niin tuttua ja turvallista, että se melkein ärsyttää, eikä elokuva saa pidettyä mielenkiintoa yllä. Lisäksi Adem Ilhanin musiikki on niin kliseistä pehmokauhutavaraa, että katsoja alkaa väkisinkin uskoa jossakin olevan geneerisen elokuvamusiikin datapankin, josta tämä sävellys on peräisin.

One comment

  1. Paasi

    Kahden kerroksen kauhua. Jos sitäkään. Ei monikerroksellisuutta. Kyllä tosiaan oli niin moneen kertaan nähtyä, syötyä haaleaa puuroa tämä jännitys että ei olisi etukäteen arvannut. Odotin paljon enemmän. Birn ok, ehkä enemmänkin, elokuva ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s