Lyhyesti: Eye in the Sky

Eye in the Sky(Iso-Britannia, 2015)

Gavin Hoodin ohjaama intensiivinen sotatrilleri kuvaa Keniaan sijoittuvaa sotilasoperaatiota, jota ohjaillaan eri puolilta maailmaa.

Sarja: Espoo Ciné.

Helen MirreninAaron Paulin ja Alan Rickmanin tähdittämä Eye in the Sky on erittäin pätevä sotatrilleri, jossa Ison-Britannian, Yhdysvaltain ja Kenian asevoimat yrittävät yhteisvoimin vangita joukon Itä-Afrikan tärkeimpiä terroristiepäiltyjä. Operaatio menee kuitenkin poskelleen, ja kun vangitseminen ei enää onnistu, herää kysymys miehittämättömällä ilma-aluksella (drone) tehtävästä ohjusiskusta ja sen mahdollisista siviiliuhreista.

Vaikka elokuva on pohjimmiltaan trilleri, on mukana myös satiirin aineksia, kun vastuuta lennokki-iskusta vyörytetään yhtäältä ylös ja toisaalta alaspäin: Välillä päätösvalta on pääministerillä, välillä se taas lankeaa vahinkoarviota tekevän analyytikon niskoille. Ympäri maailmaa poukkoileva, vain muutaman tunnin ajanjaksoa kuvaava Eye in the Sky näyttää terrorisodan kolkkouden, raadollisuuden ja absurdiuden.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s