The Secret Life of Pets

The Secret Life of Pets(Yhdysvallat, 2016)

Hauska lähtöajatus ja pari hyvääkin ideaa hukkuvat rasittavan kohelluksen alle Illumination Entertainmentin animaatiossa.

Ensi-ilta 5.8.2016.

Lemmikkien salaisen elämän eli The Secret Life of Petsin idea kuulostaa lupaavalta: Kurkistus lemmikkien kommelluksiin omistajien ollessa poissa kotoa. Idea tuntuu ottavan Toy Story -leffojen (1995-2010) idean ja siirtävän sen leluista lemmikkieläimiin.

Valitettavasti lopputulos on kaukana Toy Storysta tai muista Pixarin kekseliäistä koko perheen animaatioista. The Secret Life of Pets äityy pian alun jälkeen geneeriseksi animaatioseikkailuksi, jossa tarinan ja huumorin puutteita yritetään kompensoida vauhdilla, metelillä ja koheltamisella.

Tarinan ainekset ovat melko köykäiset: Koomikko Louis C.K:n näyttelemä päähenkilö, Max-koira, joutuu pulaan, kun hänen omistajansa, anorektisen laiha Katie (Ellie Kemper), adoptoi toisen koiran, valtavan karvakasan nimeltä Duke (Eric Stonestreet). Kun kaksikko ryhtyy kamppailemaan elintilasta, päätyvät he pian New Yorkin katujen, rankkureiden ja hylättyjen lemmikkien armoille.

Edes hyvät ääninäyttelijät (edellä mainittujen ohella mm. Kevin HartBobby MoynihanLake Bell ja Jenny Slate) eivät riitä puhaltamaan henkeä elokuvaan, jossa sitä ei alunperinkään ollutkaan. Aikuista katsojaa leffa ei jaksa naurattaa, eikä juuri kiinnostaakaan, ja koko tekele kalpenee tuoreiden laatuanimaatioiden, kuten Zootropolisin (2016) ja Inside Outin (2015) rinnalla.

Lisäksi eläinten kuvaaminen ja kohtelu elokuvassa ovat hiukan arveluttavia. Vaikka kyse onkin animaatioista, eikä missään nimessä realistisesta elokuvasta, ruokkii elokuva naiivia kuvaa, jossa petoeläinten metsästys on paha asia, käärmeen kuolema huvittavaa ja eläimet parhaiten kotonaan ihmisten parissa. Elokuva välttelee ottamasta mitään kantaa eläinten oikeuksiin tai kohteluun, vaikka tarina pakostakin sivuaa niihin liittyviä kysymyksiä. Lopputulemana  on, että haukka ei saa metsästää, mutta koirat saavat herkutella makkaroilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s