The Jungle Book

The Jungle Book(Yhdysvallat, 2016)

Disneyn uusi filmatisointi Rudyard Kiplingin klassikosta on passeli seikkailuelokuva, jossa eläinten animaatio mykistää aitoudellaan.

Ensi-ilta 13.4.2016.

Rudyard Kiplingin (1865-1936) klassikkoteoksesta Viidakkokirja (The Jungle Book, 1894) on nähty vuosien varrella useampia elokuvasovituksia. Disneyn tuottama ja Jon Favreaun ohjaama tuore filmatisointi tasapainoilee jossakin realistisen tyylin ja Disneyn animaatioklassikon (1967) välillä. Valkokankaalla nähdään käytännössä vain yksi ihmisnäyttelijä, Mowglia esittävä nuori Neel Sethi, ja kaikki eläimet on toteutettu CG-animaatiolla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö eläimet puhuisi ja tarpeen tullen myös laulaisi.

Eläiten animaatio on erittäin realistinen, ja elokuva erottuukin massasta kaikkein parhaiten visuaalisen tyylinsä ansiosta. Eläinten toteutus on yksinkertaisesti upeaa, ja aidontuntuiset eläimet luovat elokuvalle täysin erilaisen tunnelman kuin Disneyn klassisessa Viidakkokirjassa. Aitous voi kuitenkin lapsikatsojien kannalta olla myös ongelma, sillä elokuva on paikoin hyvinkin tummanpuhuva, ja erityisesti tiikeri Shere Khan (Idris Elba) tuntuu oikeasti uhkaavalta.

Tarinansa puolesta elokuva ei suuria yllätyksiä tarjoa, mutta se ei myöskään käy tylsäksi tai äidy missään vaiheessa liian pateettiseksi. Mowglin tarina on kyllin vauhdikas, että se pitää otteessaan, mutta jälkikäteen tuntuu, että se olisi voinut tarjota enemmän.

Idris Elba sekä Baloon äänenä esiintyvä Bill Murray tekevät hyvät suoritukset ääninäyttelijöinä. Myös Sethi ansaitsee hatunnoston hyvästä suorituksestaan, etenkin kun ottaa huomioon, että lapsinnäyttelijä on jatkuvasti tekemisissä vain tietokoneanimoitujen hahmojen kanssa.

Hieman yllättävän valinta on, että elokuvassa on kaksi laulukohtausta: Bill Murrayn laulama The Bare Necessities ja Christopher Walkenin esittämä I Wan’na Be Like You. Koska lauluja ei ole elokuvassa enempää, tuntuvat ne jotenkin irrallisilta. Myös Scarlett Johanssonin esittämä käärme Kaa jää hahmona melko tarpeettomaksi, eikä tarina olisi kärsinyt, vaikka hahmo olisi leikattu kokonaan pois. (Tosin silloin elokuvaan olisi jäänyt enää yksi naishahmo.)

The Jungle Book on kelpo seikkailuelokuva, joka ei kuitenkaan jää mieleen kuin komean eläinmallinnuksensa puolesta. Vaikka nuorimmille katsojille elokuva voi olla turhan pelottava, on se kuitenkin kiinnostavaa kokemus myös aikuisille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s