Lyhyesti: The 5th Wave

5th wave(Yhdysvallat, 2016)

Rick Yanceyn romaaniin perustuva 5. aalto on teini-ikäisille suunnattua maailmanloppuhömppää.

The 5th Wave käynnistyy avaruusolioiden invaasiolla, jota seuraa yhteiskunnan vähittäinen romahdus. Tapahtumat koetaan 16-vuotiaana Cassien (Chloë Grace Moretz) näkökulmasta hänen menettäessään ensin äidin ja sitten isänkin luonnonmullistusten, sairauden ja kaaoksen keskellä. Onneksi meikki ja hiukset pysyvät kuitenkin moitteettomina. Kun pikkuveli viedään armeijan palvelukseen, lähtee Cassie hänen peräänsä ja saa avukseen epäilyttävän (komean) Evanin (Alex Roe).

5. aalto yhdistelee Twilight-henkistä, teinitytöille markkinoitua dark fantasy -huttua avaruusolioscifiin ja maailmanloppukuvastoon. Elokuva käynnistyy melko tyhjänpäiväisenä ja äityy lopulta naurettavan typeräksi. Tarinan epäjohdonmukaisuuksista voisi muotoilla pitkän listan, mutta sitäkin pahempaa on, ettei elokuva pidä otteessaan sen vertaa, että hölmöihin elementteihin osaisi olla kiinnittämättä huomiota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s