For Love’s Sake

Ain ja Makoton tunteet eivät vaan kohtaa. (Kuva: HIFF)

Ain ja Makoton tunteet eivät vaan kohtaa. (Kuva: HIFF)

(Ai to makoto, Japani 2012)

Sarja: R&A 2013.

Takashi Miiken epämääräinen musikaalirevittely jaksaa naurattaa, vaikkei mistään mestariteoksesta olekaan kysymys.

Japanin (yli)aktiivisin ohjaaja Takashi Miike tarjoilee tällä kertaa musikaalimaisen komedian, joka perustuu vuosina 1973-76 ilmestyneeseen Ai to makoto -mangaan. For Love’s Sake yhdistelee osin iskelmähenkisiä musiikkinumeroita kevytsävyiseen tarinaan rakkaudesta ja kapinallisuudesta.

Opiskelijatyttö Saotome Ai (Takei Emi), jonka nimikin tarkoittaa rakkautta, rakastuu palavasti nujakoivaan ja uppiniskaiseen Taiga Makotoon (Tsumbuki Satoshi), jonka nimi puolestaan tarkoittaa uskollisuutta. Ai käyttää vaikutusvaltaisen isänsä suhteita saadakseen Makoton samaan kouluun, mutta jätkä ei vaan tunnu vastaavan tytön leiskuviin tunteisiin.

Alkupuolella hajanainen tarina tiivistyy onneksi loppua kohden. Musiikkinumerot ovat korniudessaan hauskoja, mutta biiseistä vastaavan Kobayashi Takeshin sanat tuntuvat liittyvän tarinaan parhaimmillaankin vain löyhästi. Musiikkikohtauksissa myös kuvausta olisi voinut miettiä tarkemmin, sillä lähikuvat ja nopea leikkaus eivät anna tilaa koreografialle. Visuaalisesti paras laulukohtaus löytyykin aivan loppupuolelta, kun viimeinkin luotetaan pidemmän otoksen voimaan.

Vaikka tarina ei miellyttäisi ja tarkoituksellisen yliampuva teiniromantiikka jättäisikin kylmäksi, on For Love’s Sake enimmäkseen viihdyttävä, eikä monin paikoin voi olla nauramatta. Etenkin hervottomissa sivuhahmoissa on osuttu nappiin: Takumi Saiton esittämä uljas nössöhahmo Hiroshi, Sakura Andon muka-kovis Gum-ko ja Ihara Tsuyoshin jengipahis Kenta ovat yksinkertaisesti loistavia komediahahmoja.

Mikään täydellinen elokuva For Love’s Sake ei ole, mutta hauska ja viihdyttävä kestonsa verran. Joitakuita turhimpia musiikkikohtauksia ja lopulta hyvin geneerisiä tappelukohtauksia olisi kenties voinut leikata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s