Lego: The Lord of the Rings

Lego LOTR(Xbox 360, 2012)

Traveler’s Talesin muun muassa Star Warsista ja Indiana Jonesista kehittämän Lego-pelit ovat voittaneet puolelleen niin fanit kuin kriitikotkin, joten oli vain ajan kysymys milloin myös Lord of the Rings taipuu palikkamuotoon. Marraskuussa julkaistu Lego: The Lord of the Rings onkin melkoinen paketti, joka jättää kuitenkin toivomisen varaa.

Lego: LOTR on toteutettu ensimmäisen Playstationin aikakauden lisenssipelien tapaan. Peli seurailee vapaaluonteisesti elokuvia siten, että puzzle-tehtävät ja tasohyppelyt enemmän tai vähemmän liittyvät tarinaan. Sormusten Herran Lego-versio perustuu suoraan Peter Jacksonin ohjaamiin elokuviin, eikä suinkaan kirjoihin. Siksipä visuaalinen ilme, Howard Shoren musiikki, ääniraita ja jopa kuvakulmat ovat suoraan elokuvista peräisin.

Jo ensimetreiltä on selvää, että Lego: LOTR on todella viihdyttävä ja hauska peli. Ohjattavuus on enimmäkseen mainio ja bugeja löytyy vähän. Erilaisia palikoita ja tilpehöörejä aletaan keräillä jo alussa, ja pian käy myös selväksi, että tasojen täydelliseen läpäisyyn tarvitaan pelin koko hahmogalleriaa yksilöllisine erikoiskykyineen.

Tarinan karuimpia elementtejä on siloiteltu ja slapstick-huumoria on ympätty palanpainikkeeksi. Lopputulos on kuitenkin synkähkö, eikä sitä voi suositella perheen pienimmille, vaikka sisältö ei sinänsä liian vaikeaa olisikaan.

Ongelmaratkontaa on painotettu taistelun sijaan, mikä vähän turhaan hidastaa pelin vauhdikkuutta. Lisäksi puzzlet alkavat pian muistuttaa toisiaan ja käydä monotonisiksi. Myös täysin käsikirjoitetut tasot kaipaisivat vaihtoehtoisia läpäisytapoja. Samaan aikaan peli tuntuu kuitenkin liian lyhyeltä ja sen läpäisisi kevyesti päivässä.

Edellisistä Lego-peleistä poiketen Lego: LOTR tarjoaa pelaajalle kokonaan vapaan maailman, jossa kuljetaan elokuvan kohtauksia seuralevien tasojen välillä. Käytännössä freeroam-ympäristö tuntuu miltein turhalta ennen kuin pelin on läpäissyt ja siirtyy sivutehtävien ja uudelleenpelaamisten pariin.

Lisäpuzzlet, sivutehtävät ja tasojen sataprosenttinen läpäisy tarjoavat lisäpuuhaa, mutta moni varmasti kyllästyy varsinaisen tarinan päätyttyä. Lopulta Lego: LOTR ansaitsee moitteita vain lyhyydestään ja samankaltaisten pulmien toistosta. Se on tunnelmallinen ja sujuva seikkailupeli, jonka parissa voivat viihtyä monen ikäluokan edustajat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s