Sleep Tight

(Mientras Duermes, Espanja 2011)

[REC]-ohjaaja Jaume Balagueró tutkii pakkomielteitä uudessa elokuvassaan, joka kauhun sijaan luokittuu psykologiseksi trilleriksi.

Luis Tosar esittää portieeri Césaria, joka tunkeutuu öisin talossaan asuvan Claran (Marta Etura) asuntoon nukkumaan tämän viereen. Päivisin César on avulias ja kaikkien rakastaman talonmies, mutta öisin hän näyttää todellisen luontonsa.

Sleep Tight perustuu päähenkilönsä voimakkaaseen henkilökuvaan ja tapahtumien hitaaseen eskaloitumiseen. Jo alkukohtaus tekee selväksi, että César on masentunut, ja jotenkin hän näkee muiden onnellisuuden oman onnensa esteenä. Claran on valikoitunut silmätikuksi juuri siksi, että nuori, kaunis nainen on kaikin puolin elämäänsä tyytyväinen. Siitä on tehtävä loppu.

Kauhuelokuvista tuttu Balagueró ei tällä kertaa pyri pelottelemaan, vaikka hän rakentaakin piinallisen jännittäviä kohtauksia. Enimmäkseen vakavaluonteinen elokuva lähenee hetkittäin jopa farssia ja César näyttäytyy sosiopaatin sijaan antisankarina.

Suljettuun miljööseen rakentuva Sleep Tight on omaperäinen teos, joka viihdyttää yhtä paljon kuin mietityttää. Sen tunnelma voi jäädä vaivaamaan pitkäksi aikaa, mutta samalla tekisi mieli katsoa elokuva samantien uudelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s