Dead Rising 2

(Xbox 360, 2010)

Dead Rising 2on väkevä jatko-osa vuoden 2006 Dead Risingille, joka tarjosi toimivaa ja viihdyttävää zombie-mättöä kaikista ongelmistaan huolimatta. Muodollisesti täysin edeltäjänsä kaltainen jatko-osa on kaikin puolin parempi, toimivampi ja hauskempi.

Dead Risingilla oli ongelmansa, jotka tekivät pelistä hieman tuskallisen kokemuksen. Bugit ja tolkuttoman korkea vaikeustaso vaivasivat sinänsä loistavaa ja graafisestikin ihan miellyttävää peliä. Dead Risingin päähenkilö Frank West jäi ykkösosaan, mutta pelimuoto on sama: jälleen ollaan Dawn of the Deadin (1978, 2004) malliin ostarilla, joka on elävien kuolleiden vallassa. Pääjuonen ohessa löytyy paljon oheistehtäviä ja pelastettavia sivuhahmoja, sekä useampi eri lopetusvaihtoehto.

Dead Rising 2:n pääosassa on Chuck Greene, joka elättää itseään stunttiajajana Terror Is Reality -kilpailuohjelmassa. Zombeista on tullut pelien välillä osa todellisuutta ja zombienpuremaan on olemassa lääkekin, Zombrex, jota Chuckin tytär Katey tarvitsee kahdentoista tunnin välein. Tapahtumapaikkana on Fortune City, joka on rakennettu korvikkeeksi zombie-epidemian tuhoamalle Las Vegasille.

Reality-ohjelman zombiet pääsevät kuitenkin valloilleen ja Chuck pakenee muiden selviytyjien kanssa ostoskeskuksen turvahuoneeseen. Samaan paikkaan löytää tiensä myös Stacey Forsythe, joka johtaa zombeille ihmisoikeuksia vaativaa C.U.R.E. -järjestöä.

Dead Rising 2:n maailma on hyvin mielenkiintoinen ja tarina on kasvanut ykkösosan simppeliä juonittelua suuremmaksi. Chuckin seikkaluissa riittää vaiheita ja sivuhahmot ovat muutakin kuin välivideoiden koristeita. Joku voisi tietysti ihmetellä, miksi kaikissa tämän genren peleissä ja elokuvissa täytyy aina olla jonkinlainen salaliitto, mutta Dead Rising 2:ssa se on sentään hoidettu melko hyvällä maulla.

Olennaisin ero edelliseen osaan löytyy kuitenkin pelillisistä uudistuksista. Aseiden rakenteleminen tavaroista toimii hienosti, eikä vaikeusaste ole enää liian korkea. Myös pelastettavien hahmojen tekoälyä on olennaisesti parannettu, eivätkä avuttomat sivuhahmot enää aiheuta harmaita hiuksia. Toimittaja Frank Westin kameraominaisuus on poistettu, mutta pelissä riittää puuhaa ilmankin.

Achievementit vaativa edelleen melkoista suorittamista, eikä tavallinen pelaaja tuskin jaksa moisiin taipua. Eri loppuvaihtoehdot ovat kuitenkin helposti saavutettavissa ja kaikki hahmotkin saa toisella pelikerralla kevyesti pelastettua. S-lopetus on suositeltava, vaikka erillisenä download-pelinä julkaistu Case West jatkaakin tarinaa A-lopetuksesta.

Kyllä Dead Rising 2:sta löytyy paljon nokankoputtamista, mutta enimmäkseen se on toimivaa zombie-mäiskettä. Moninpelinä toteutettu Terror Is Reality -pelimuoto on ihan  hauskaa arcade-viihdettä, ja toistaiseksi peliseuraakin vielä löytyy (ainakin Xbox Livestä).

Pelistä julkaistiin vuotta myöhemmin myös Off the Record -versio, joka pistää pelimaailman ja tarinan aivan uusiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s