Some Guy Who Kills People

(USA, 2011)

Draamakomedia sarjamurhaajasta on hankala resepti, jossa Some Guy Who Kills People onnistuu loistavasti. Tämä on osoitus siitä, että elokuva voi olla verinen ja sympaattinen samaan aikaan.

Some Guy Who Kills People kertoo juuri mielisairaalasta vapautuneesta Ken Boydista (Kevin Corrigan), joka tekee nöyryyttävää työtä jäätelöbaarissa, milloin tiskin takana ja milloin maskottina. Samaan aikaan kun Boydin salattu tytär Amy (Ariel Gade) ilmestyy kuvioihin, alkavat Kenin entiset koulukiusaajat löytyä toinen toistaan pahemmin teurastettuina pitkin pikkukaupunkia.

Elokuva pelaa näyttelijöidensä ja hahmojensa varassa, vaikkei tarinassakaan ole moittimista. Lukemattomista pikkurooleista (mm. Superbad, 2007) tuttu Kevin Corrigan hoitaa upeasti pääroolin elämänpolkemana kolmikymppisenä, joka osaa olla vuorotellen säälittävä ja uhkaava. Alkuperäisestä The Office -sarjan brittiversiosta tuttu Lucy Davis onnistuu vähilläkin kohtauksillaan luomaan mainion henkilöhahmon Kenistä kiinnostuneena Stephaniena.

Storytellingistä(2001) tunnettu Leo Fitzpatrickon hellyttävä paras kaveri, ja Karen Black on mustan huumorin kuningatar poikansa masennukseen kyllästyneenä äitinä. Myös sheriffiä esittävä Barry Bostwick on aivan hervoton sivuhahmo, vaikkei täysin tyhjäpäiseksi osoittaudukaan.

Todellinen löytö on kuitenkin muun muassa (järkyttävän hirvässä) Alien vs. Predator 2:ssa (2007) ja unohdetussa Invasion-sarjassa (2005) näytellyt 15-vuotias Ariel Gade, joka esittää Kenin ylipuheliasta tytärtä. Amysta muodostuu elokuvan liikkeellepaneva voima, jolle ei paljon parempaa näyttelijää voisi toivoa kuin Ariel Gaden.

Some Guy Who Kills Peopleonnistuu siinä, minkä jenkkikomediat mokaavat turhan usein: se pysyy hauskana ja draamallisena äitymättä saippuaiseksi tai lässyttäväksi. Kuitenkin myös murhakohtaukset ovat kyllin verisiä, eikä kuolema muutu missään vaiheessa tyhjänpäiväiseksi tarinankerronnan välineeksi.

Ohjaaja Jack Perez on aiemmin tehnyt kaikenlaista roskaa Villit kuviot 2:sta (2004) aina parin vuoden takaiseen underground-hittiin Mega Shark vs. Giant Octopuss (2009), mutta hänellä on selvästi lahjoja parempaankin. Käsikirjoittaja Ryan A. Levinille elokuva on ensimmäinen täyspitkä kässäri ja sellaisenaan erittäin vakuuttava debyytti.

Some Guy Who Kills Peoplesta on hankala löytää nokankoputtamista. Se on pienimuotoisena draamakomediana täydellisen eheä ja ammattimaisesti rakennettu tekele, joka kestää varmasti useammankin katselukerran.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s