Ylioppilasrykmentti

71: Into the Fire
(Pohwa sokeuro, Etelä-Korea 2009)
Julkaisija: Pan Vision / Scanbox

Ylioppilasrykmentti, eli kansainvälisesti 71: Into the Fire on etelä-korealaisen Lee Jae-Hanin kolmas pitkä ohjaustyö, joka sijoittuu Korean sotaan vuonna 1950. Tositapahtumiin perustuvassa sotadraamassa 71 alikoulutettua opiskelijasotilasta päätyy yksin puolustamaan strategisella paikalla sijaitsevaa tyttökoulua Pohjois-Korean joukkoja vastaan.

71: Into the Fire on lähtökohtaisesti provosoiva, sillä päähenkilöt ovat vain juuri ja juuri täysi-ikäisiä, kokemattomia sotilaita, joiden vastassa on Pohjoisen valtavat hyökkäysjoukot. Elokuva on vielä tiukemmin Etelä-Korean puolella kuin yleensä korealaisissa elokuvissa ja Pohjoisen joukot kuvataan likimain epäinhimillisinä tappajina. Vaikka Cha Seung-won näyttelemä pohjois-korealainen kenraali onkin karkeudessaan miellyttävä hahmo, on elokuvan tulkinta hiukan liian naiivi.

Tapahtumien keskiössä on opiskelijajoukon johtajaksi ylennetty Oh Jang-beom, jonka roolissa nähdään Choi Seung-hyun. Choi tunnetaan paremmin korealaisen Big Bang -poikabändin laulajana nimellä T.O.P., ja valitettavasti tämä näkyy nuoren miehen näyttelijänkyvyistä. Onneksi joukon kapinallista hunsvottia esittävä Kwon Sang-woo kantaa karismallaan vähän huonommatkin näyttelijät elokuvan läpi.

Ylioppilasrykmentin paras anti on oikeastaan kaikki mitä tapahtuu ennen varsinaista taistelua. Tumpelon nuorisojoukon sekoilu on parhaimmillaan hykerryttävää ja pahimmillaan raadollista katsottavaa. Taistelukohtauksetkaan eivät ole huonosti toteutettuja, mutta päähenkilön jäädessä vähän valjuksi tuntuu todellinen jännite puuttuvan.

71: Into the Fire on joka tapauksessa kiinnostava sotaelokuva etenkin siksi, että käsittelee länsimaalaisittain melko tuntematonta konfliktia. Korean sodasta on kuitenkin varmasti tehty parempiakin elokuvia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s