A Visible Band

JOULUKALENTERI 14/24

Marillion – A Visible Band
(2011)

A Visible Band on lyhytdokumentti progeyhtye Marillionin faneista ja valtavista ”Marillion Weekend” -tapahtumista. 18-minuuttinen A Visible Band on kuitenkin vain ensiaskel täyspitkälle dokumentille, sillä aihetta riittää ja projekti jatkuu edelleen. Lyhytdokkarilla onkin tarkoitus kerätä budjettia pidemmälle elokuvalle.

A Visible Band on kanadalaisten Gianni Martinezin ja Jeff Denisin projekti, jonka materiaali on kuvattu enimmäkseen huhtikuussa Montrealin Marillion Weekend -tapahtumassa. Yhtye esiintyi tuolloin kolmena perättäisenä iltana ja päivätkin olivat täynnä Marillion-aiheista ohjelmaa.

A Visible Band ei tarjoa uutta informaatiota kenellekään, joka on yhtyeen musiikkiin ja toimintaan tutustunut. Se on kuitenkin ensiluokkaisesti kuvattu, editoitu ja rakennettu dokumentti, joka välittää tunnelman elävästi. Dokumentin katsomalla voi ulkopuolinenkin ymmärtää, mistä Marillionissa ja yhtyeen fanittamisessa on kysymys.

Silmiinpistävää onkin intohimo, jolla Marillioniin suhtaudutaan. Sekin käy ilmi, että Marillion-fanit ovat rauhanomaista ja ystävällistä porukkaa, jolla syntyy luonnostaan hieno yhteishenki.

A Visible Band on tavallaan vain ylipitkä traileri, mutta 6$ ei ole kova hinta siitä ilosta, että pääsee tukemaan 2-tuntisen dokumentin valmistumista. Martinez ja Denis palaavat työn ääreen Marillionin USA:n kiertueella 2012, ja seuraavana vuonna tarkoitus on seurata yhtyeen keikkoja ympäri maailmaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s