Diagnosis: Death

Diagnosis: Death
(Uusi-Seelanti, 2010)

Pienen budjetin kauhu- ja plätter-leffoilla on Peter Jacksonin ansiosta hyvä historia Uudessa-Seelannissa. Myös 2006 ilmestynyt Black Sheep oli hauska ja groteski lajityypin edustaja. Siksipä Diagnosis: Death -elokuvalla onkin suuret kengät täytettävinä. Tuntemattoman Jason Stutterin ohjaaman kauhukomedian ainoa markkina-arvo tuntuu etukäteen olleen Flight of the Conchords -sarjan näyttelijöiden saaminen mukaan projektiin. Valitettavasti leffa jää hyvin kauas tv-sarjan tasosta.

Diagnosis: Death alkaa, kun opettaja Andre Chang (Raybon Kan) ja lukiolaistyttö Juliet Reid (Jessica Grace Smith) saavat samanaikaisesti tietää sairastuneensa harvinaiseen syöpään. Tätä ennen heidän luonaan on kuitenkin jo vieraillut kökkö CGI-kummitus, joten tiedämme, ettei kyse aivan sattumasta ole. Kaksikko päätyy samaan lääketestaukseen, joka suoritetaan suljetulla syöpäklinikalla – joka on tietysti entinen mielisairaala.

Flight of the Conchordsin näyttelijöillä mainostaminen paljastuu pian julkisuustempuksi. Sarjan pääosakolmikosta vain Bret McKenziellä on kunnollinen rooli elokuvassa, kun taas Rhys Darby on vain kahdessa kohtauksessa erikoislääkärinä ja Jemaine Clement tekee vain alkukohtauksen cameon, joka ei kaikenlisäksi liity mitenkään elokuvan tarinaan. Heillä ei lisäksi ole yhtään yhteistä kohtausta. Sinne menivät siis nämäkin komediset mahdollisuudet.

Pääosanäyttelijät Kan ja Smith ovat vielä kohtuullisia rooleissaan, mutta sivuosiin tuntuvat etsiytyneen amatöörinäyttelijöistä kehnoimmat. Elokuva tavoittelee uskottavaa kauhua, mutta kökkö editointi ja huonosti käytetyt efektit tuhoavat tunnelman aika perusteellisesti. Muutaman naurahduksen Diagnosis: Death onnistuu sentään lypsämään, mutta suoranaisesta komediasta ei oikeastaan voi puhua.

Taustakertomus, jota Andre ja Juliet alkavat selvittää, on ennalta-arvattava ja tylsä. Tämähän menisi läpi parodiassa, mutta elokuva käyttää liikaa haahuiluun toimiakseen tässäkään suhteessa. Pari kekseliästä kohtausta ei riitä paikkaamaan haperoa kokonaisuutta.

Ei Diagnosis: Death läpeensä surkea ole, mutta ei sitä juuri suositellakaan voi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s