Rush – Caravan / BU2B

Caravan / BU2B

(7”-single, Anthem 2011)

Rush julkaisi keväällä 2011 ensimmäiset kaksi kappaletta heidän tulevalta studioalbumiltaan, joka tulee kantamaan nimeä Clockwork Angels. 7”-singlen takakannessa kappaleiden todetaan olevan osat yksi ja kaksi tulevaa albumia, joka tulee ilmeisesti olemaan Rushin tyylinen teemalevy.

Uusien kappaleiden perusteella Clockwork Angels tulee olemaan paljon voimakkaampi kuin 2000-luvun Vapor Trails (2002) ja Snakes and Arrows (2007) -albumit. Ensimmäinen single-kappale ”Caravan” alkaa todella vahvalla riffittelyllä. Laulumelodioissa Geddy Leen nykyinen ääniala pääsee todella oikeuksiinsa, ja Neil Peartin sanoitus sekä rumputyöskentely on taas ainutlaatuista. Kitaristi Alex Lifeson pääsee myös sooloilemaan.

”Caravania” vielä jykevämpi on toinen kappale ”BU2B”, jonka nimi on lyhenne sanoista Brought up to believe. Se alkaa ”Far Cry” -henkisellä mäiskeellä, joka muuttuu synkäksi julistukseksi sokean uskon vääjäämättömästä lopputulemasta. Peartin sanoitus kuuluu hänen parhaimpiinsa.

Believe in what we’re told
Until our final breath
While our loving Watchmaker
Loves us all to death

”BU2B”, san. Neil Peart

Peartin haastattelun mukaan hän aikoo tehdä albumista sanoituksellisesti sekä rumpujensoitollisesti suurimman saavutuksensa. Ainakin ”Caravan” ja ”BU2B” -kappaleiden perusteella sen voi todella uskoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s