Magic in the Moonlight

Magic in the Moonlight(USA, 2014)

Sarja: Espoo Ciné 2014.

Woody Allenin tuorein elokuva palaa jälleen ohjaajan tyypillisimpään lajityyppiin, kevytmieliseen komediaan, muttei valitettavasti tarjoa mitään kovin erityistä edes Allenin ystäville.

Magic in the Moonlight kertoo 1920-luvulle sijoittuvan tarinan taikuri Stanleysta (Colin Firth), jota kollega Howard (Simon McBurney) pyytää Ranskaan paljastamaan nuorta meediota Sophieta (Emma Stone) huijariksi. Vaikka Stanley on äärimmäinen skeptikko, alkaa hän kääntyä uskomaan Sophien meedionkykyihin – ja hitaasi parivaljakon välit alkavat muutenkin lämmetä, vaikka Stanleyn kihlattu odottaa Lontoossa ja Sophie on alati miljoonaperijä Bricen (Hamish Linklater) kömpelön kosiskelun kohteena.

Allenin 44. ohjaustyö on temmoltaan verkkainen alusta loppuun ja soundtrack on sitä tuttua Allen-komedioiden jazzia, joka kieltämättä sopiikin 1920-luvun henkeen. Parasta elokuvassa on kenties aatteellinen ajankuva, jossa kuulee Ensimmäisen maailmansodan jälkeisen tieteellisen skeptisismin ja psykoanalyysin nousun, jota sivuhahmo George (Jeremy Shamos) hienosti edustaa.

Valitettavasti tarinaa on vähän turhan niukasti ja sekin on pitkälti ennalta-arvattavaa. Colin Firth näyttelee hienosti kuivaa keski-ikäistä skeptikkoa, mutta hänenkin hahmonsa alkaa pian tuntua puisevalta. Firthin ja Emma Stonen välillä on tarpeeksi kipinää, että romanssi tuntuu uskottavalta, mutta Allenin elokuva ei tempaise mukaansa parhaiden romanttisten komedioiden tapaan, vaan jää katsojalle etäiseksi.

Allenin edellisen, erinomaisen Blue Jasminen (2013) jälkeen Magic in the Moonlight on lievä pettymys, etenkin kun idea huijarimeediota paljastavista taikureista on itsessään hedelmällinen. Lopputulos on vähän lattea ja tylsä, mutta varmasti se osaa yleisöstä miellyttääkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s